Interaktív felvilágosító foglalkozás a nyári szünetben

A nagy érdeklődésre való tekintettel a nyári szünetben három Ciklus show-t is tartunk a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Július 9-én és augusztus 28-án Kissné Takács Eszter vezetésével,  július 23-án B. Markovits Eszter vezetésével.

A „Ciklus-show” a német MFM-Projekt magyarországi adaptációja. A program kitalálója és elindítója Dr. med. Elisabeth Raith Paula müncheni doktornő, a program Magyarországra történő átdolgozását és elterjesztését a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület vállalta.

Az egész délelőttös foglalkozás során a 10-12 éves lányok megismerkedhetnek testük kamaszkori változásaival. A program minden egyes elemének az a célja, hogy a résztvevőkben saját testük szépségének, működése különlegességének és csodálatos voltának tudatát erősítsék meg, egészséges testtudatot alakítsanak ki és a nemiséget, mint értéket tudatosítsák.

A „Ciklus-show” program központi gondolata: a serdülő lányok önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, milyennek tapasztalják meg és értékelik a testüket, milyen üzeneteket hallanak testükkel – és így saját magukkal kapcsolatban. A saját test értékességének megtapasztalása alapvető fontosságú ahhoz, hogy az egészségünkkel, termékenységünkkel és szexualitásunkkal felelősen tudjunk bánni. Ez minden megelőzés, prevenció alapja, ezért a program jelmondata: „Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok.”

A foglalkozás után a szülőknek tartunk egy ún. szülői estet (kb. 60 perc), ahol megismertetik a szülőket/ pedagógusokat a foglalkozás témájával. Így a szülő beleláthat abba, hogy aznap minek volt részese gyermeke. 

További információ és jelentkezés: ciklus.show.szombathely@gmail.com

Telefon: +36 30 845 76 12