Szent Márton Zarándokiroda

 

Az iroda fő feladatai:

– zarándokútra készülőknek információ nyújtása,
– egyházmegyei zarándoklatok teljes körű szervezése,
– az érkező zarándokcsoportok programjának minőségi szervezése, koordinálása, idegenvezetés,
– a Szent Márton útvonal egyházmegyei vonatkozásának népszerűsítése,
– zarándokok vallásgyakorlásának koordinálása (pl.: idegen nyelvű gyóntatás, csoportoknak idegen nyelvű szentmise szervezése…),
– zarándokútvonalakkal kapcsolatos információk begyűjtése, rendszerezése, ezekről információ nyújtása.

A Zarándokiroda a Szombathelyi Egyházmegye hivatalos irodája, melynek a Szent Márton szülővárosába érkező zarándokok, zarándokcsoportok fogadása és zarándoklatuk helyi szervezése az egyik feladata; ezenkívül minden Szent Márton programmal, rendezvénnyel kapcsolatosan az egyházmegyei illetékességet az iroda látja el.

Elsődleges célja, hogy az ide érkező zarándokoknak a lehető legteljesebb lelki élményben legyen részük, miközben megismerhetik Szombathely és az Egyházmegyénk Szent Mártonhoz köthető nevezetességeit. (Szentmisék megszervezése, templomok, múzeum megtekintése, idegenvezetés és egyéb lelki programok, konferencia, előadások megszervezése.)

Az iroda a zarándokcsoport életkori és érdeklődési körének megfelelően a helyi szervezővel egyeztetve, programot, programcsomagot állít össze. Természetesen a csoportok számára – igénynek megfelelően – a szállást és az ellátást is megszervezi.

Lehetőség van kiegészítők megrendelésére, szükség esetén az indulás előtt eljuttatva a megrendelőhöz, vagy itt helyben átadása (póló, sapka, sál, táska, imafüzet, zarándokútlevél, stb.) melyeket a csoport tagjai személyes emlékként hazavisznek, illetve melyek a csoporthoz való tartozásukat erősítik.

Az iroda elérhetősége:

9700 Szombathely, Karmelita u. 1.

E-mail: stmartin@martineum.hu

Telefon: +3694514340