„Ciklus-show”

Interaktív felvilágosító foglalkozást tartunk 10-12 éves lányoknak a Martineum Felnőttképző Akadémián 2022. augusztus 23-án.

A „Ciklus-show” a német MFM-Projekt magyarországi adaptációja. A program egy orvostudományi-biológiai alapokon nyugvó, interaktív felvilágosító foglalkozás 10-12 éves lányoknak. A „Ciklus-show” központi gondolata: a serdülő lányok önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, milyennek tapasztalják meg és értékelik a testüket, milyen üzeneteket hallanak testükkel – és így saját magukkal kapcsolatban. A saját test értékességének megtapasztalása alapvető fontosságú ahhoz, hogy az egészségünkkel, termékenységünkkel és nemiségünkkel felelősen tudjunk bánni. Ez minden megelőzés alapja, ezért a program jelmondata: „Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok.”

A látványos, izgalmas, újszerű bemutatón a képzett vezetők a drámapedagógia eszközeit használják, játékos formában „vezetik” végig a gyermekeket testük fizikai változásain. Több érzékszerven keresztül is hat a gyermekekre a foglalkozás. Az elméleti ismereteken kívül nagyon sok praktikus tanács is elhangzik, amit szintén interaktív formában együtt beszélnek meg, pl. a higiéniáról stb. A gyermekek szabadon feltehetik kérdéseiket is.

Időpont: 2022. augusztus 23. kedd 10.00-15.00

Részvételi díj: 4000 Ft/fő

A foglalkozást minimum 10 lány jelentkezése esetén tudjuk megtartani.

Szülői visszajelzések:

  • „Tapasztalatom szerint nagy élmény volt a lányoknak, hogy közösen, játékosan, szégyenérzet nélkül játszották el az élet kezdetét. Köszönjük.”
  • „Gyakorló szülőként úgy gondolom, hogy nehéz erről a témáról beszélni. Nekem sokat segített ez a délután. Azt hiszem, hogy az első lépés ahhoz, hogy boldog felnőtt legyen a gyermekem.”
  • „Bizonyára, aki megismerkedik ezzel a programmal, rengeteg gátlástól, félelemtől szabadulhat meg.”
  • Érdekes, játékos, megható volt. Újra lenne kedvem ezt az élményt átélni.

A program délutánján az érdeklődő szülőket is várjuk egy ún. szülői estre (kb. 60-90 perc), ahol megismerhetik a program témáját, módszereit. Így a szülő beleláthat abba, hogy minek volt részese gyermeke.

Szülői bemutató időpontja: 2022. augusztus 23. kedd 17 óra. A szülői bemutatón való részvétel ingyenes.

Előzetes jelentkezés szükséges 2022. augusztus 15-ig az alábbi elérhetőségeken:

E-mail:            ciklus.show.szombathely@gmail.com

Telefon:   +36 30 845 76 12